24 Ιαν
Εξι βότανα για αποτοξίνωση!

Εξι μαγικά βότανα που θα σας βοηθήσουν να διώξετε όλες τις τοξίνες από τον οργανισμό σας αλλά και τα περιττά υγρά από το σώμα σας!

Γαϊδουράγκαθο!

Είναι το βότανο με τις περισσότερες δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες (πάνω από 450) για τη θεραπεία ηπατοπαθειών. Βοηθά στην αναγέννηση κατεστραμμένων κυττάρων του ήπατος, στις παθήσεις της χολής, αλλά δρα και ως ηπατοπροστατευτικό σε δηλητηριάσεις από χημικές ή περιβαλλοντικές τοξίνες ή από καταχρήσεις φαρμάκων και οινοπνεύματος. Πρέπει να αποτελεί την πρώτη επιλογή για την αποτοξίνωση του οργανισμού. !

Τα φύλλα και τα κλαδάκια του βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, ενώ παράλληλα τονώνουν τη λειτουργία του ήπατος. Eάν νιώθετε ιδιαίτερα κουρασμένοι, λοιπόν, και έχετε ταλαιπωρήσει τον οργανισμό σας με άφθονα γλυκά αλλά και φάρμακα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το γαϊδουράγκαθο μπορεί να σας βοηθήσει!

Ταραξάκο

Το ταραξάκο είναι ένα βότανο που μπορεί να σας βοηθήσει πολύπλευρα. Αποτοξινώνει το σώμα και ενδυναμώνει κάθε ιστό του οργανισμού, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Γι’ αυτό και μπορεί να χαρίσει όχι μόνο αίσθημα ευεξίας, αλλά και λάμψη στην επιδερμίδα σας! Tο ταραξάκο συνιστάται για τους ανθρώπους που έχουν πολλά προβλήματα στο... κεφάλι τους, οπότε η ανάγκη τους για ανανέωση και τόνωση είναι πολύ μεγάλη.

Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών Α, C, D, σιδήρου, καλίου, μαγνησίου και ασβεστίου. Ιδιαίτερη αξία έχει το κάλιο που διαθέτει, επειδή αναπληρώνει το κάλιο που αποβάλλει ο οργανισμός λόγω της διουρητικής της δράσης. Διεγείρει τις εκκρίσεις του ήπατος, του παγκρέατος και των εντέρων, είναι χωνευτική και ενισχύει τις λειτουργίες του στομάχου. Ρυθμίζει το σάκχαρο και τονώνει τον οργανισμό.

Σημύδα, αν θέλετε βαθιά αποτοξίνωση

H σημύδα είναι ένα βότανο που βοηθά στην αποτοξίνωση, στην ανανέωση και στην αποβολή των περιττών υγρών. Παράλληλα, βοηθά στην αντιμετώπιση των μικρών εσωτερικών φλεγμονών του σώματος, αλλά και αυτών του δέρματος, χαρίζοντας λάμψη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα.Η σημύδα βοηθά να μετατραπεί το νάτριο σε κάλιο στα νεφρά και έχει εξαιρετικές αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Τσουκνίδα

Έχει στυπτικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, ελέγχει τις αιμορραγίες, αυξάνει την αιμογλομπίνη, ελέγχει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τις πηκτικές ουσίες του αίματος, και σαν ρόφημα μπορεί να κατεβάσει την πίεση αλλά και το σάκχαρο στο αίμα.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτόνινη και ακετυλοχολίνη. Αυτές οι δύο ουσίες είναι φυσικά κατασταλτικά της όρεξης και βοηθάνε στην απώλεια βάρους

Τα φύλλα της είναι πηγή ισταμίνης, η οποία συμβάλλει στην μείωση και ένταση των συμπτωμάτων οποιασδήποτε αλλεργικής αντίδρασης του οργανισμού μας, όπως αλλεργικής ρινίτιδας η άσθματος.

Ακόμα, ανακουφίζει το αίσθημα του πόνου, του φόβου και βοηθάει στη ρύθμιση της αϋπνίας.

Λουίζα

Η Λουίζα μας προσφέρει απλόχερα τις ευεργετικές της ιδιότητες και βοηθά στην αποτοξίνωση, αποβολή περιττών υγρών, κυτταρίτιδας και είναι αποτελεσματική στην σύσφιξη του δέρματος.

Βοηθάει στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού δρώντας ενάντια στην παχυσαρκία, βοηθάει στην αποτοξίνωση και στη διούρηση.

Πράσινο Τσάι

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το πράσινο τσάι βοηθάει στο να κάψετε θερμίδες. Το λίπος που ο οργανισμός μας παίρνει από τις τροφές, συντίθεται σε μια ουσία που βρίσκεται στο ήπαρ και το λεπτό έντερο και ονομάζεται ‘τριγλυκερίδια’. Αυτή η ουσία διοχετεύεται μέσα από τη κυκλοφορία του αίματος σε άλλα σημεία του σώματος. Τα τριγλυκερίδια είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας και συμβάλλουν στη σωματική δραστηριότητα. Η υπερβολική όμως ποσότητα των τριγλυκεριδίων γίνεται επικίνδυνη για τον οργανισμό, διότι μετατρέπεται σε λίπος και προκαλεί παχυσαρκία. Το πράσινο τσάι μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό αποτελεσματικά στη καύση του λίπους.